Saturday, January 1, 2011

detik setiap jam di malam tahun baru .






korang nak tau tak ,petang sbelom to aku ngan bberape kawan aku mnuju gerak ke bandar ,saje gerak awal2 .nak wat funtion sndri .hee :) ,mase aku da smpai bndar to .aku jalan jalan je ,angan angan nak tngok wayang . tp trpiker pulakk duet x ckop plak nnti untuk mlam neyy .aishh .da puas aku jalan jalan , pusing pusing aku teros gerak g segget .nak tngok ade ape funtion .mase aku lalu laluan nak g segget ,aku nmpak ade prtunjukkan kat depan kuil keling .aku g la tengok .HAHAHA rupe2nye ade penari india ,konon konon nye prtunjukkan mase deppavali la to .haha x pasal pasal aku bole tertengok dyeorng menari .aduhh .HAHAHA tp x pe kite 1 malaysia kan .sume tarian aku tengok .xkesah tarian walaucam ner ponn .HAHA .pas aku tngok tarian to aku teros kan prjalan aku g segget .tengah syok2 jalan . aku trnmpak 1 couple neyy dye boleh nak berciom mulot dpan aku ,pas to kat tepi jlan plak to .aishh .x malu betol .aku ingat kan orang melayu ,skali pusing orang cine .adoyy .aku mlas nk tngok orng cine to .aku tros kan prjalanan aku .dlam prjalan aku nak mnuju segget .tbe2 pulakk aku trbau wangi .bau nye seakan2 bau buah buahan .fuhh .nikmat nye. HAHAHA .then aku cri la mne dtg nye bau wangi to .rupe2nye bau SHISHA . pehh to yg aku x bole tahan to .aku teros order 2 shisha ,flaver strawberry n grape .2group aku n kawan2 aku .fuhh .stiap sedutan asap dikeluarkan sehingge asap mengililingi aku dengan bnyak .adoyy sesak nafas aku .huh .lepas je aku ngan kawan2 aku isap shisha .aku pon tros kan destinasi sterosnye .pehh best siott ble smpai segget .ramai nye orang smpai x muat aku nak jalan .sesak gler mcam dekat stadium .HAHAHA.da macam semut . rupe2nye ade konsert karoke .aku pon tngok la sekejap.best jgak orang to nyanyi ,merdu gler .hahaha .aku ad boring aku ajak kawan2 aku jlan2 tmpat laen .aishh .aku pusing2 1 segget to .rase macam nak beli baju ,nak beli to , nak beli neyy . tp memandang dompet aku yg hampir ringan .aku tak jadi nak shopping 1 segget :( .jam kakiku mnunjukkan baru pukol 11.20 mlam bile la nak smpai pukol 11 .60 neyy .aku da x sabar nak tngok firework .aishh .tp xpelah aku lepak kat kedai mkan di sbelah segget to .punye la lapar an da penat brjalan .aku tros order teh aiss .nak hilangkan haus di tekak aku ney .yg drpade td kering kontang .n then aku order 1 beger .untok hilangkan rase lapar aku neyy .makan punye mkan ,minom pnye minom . kenyang jugakk .hehe .lpas mkan je kawan2 aku ajak g jlan2 lg .aduhh trase berat kaki aku untok mlangkah mneroskan prjalan .tp demi kawan2 aku .aku teroskan jgak prjalan neyy .dyeorng ajak aku lepak kan laman tun seri lanang untok rehat rehat .hahaha mase aku nga jlan kat laman to aku nmpak 1 couple nga sedap2 maen pelok2 .haa ape lg aku ngan kawan aku saje kacau dye .n buat smpai dyeorng bengang .hahaha pas dyeorng bengang je ,dyeorng tros blah .ape lg aku tros amk port dyeorng untok lepak2 .HAHA. senang je keje kteorng untok mnghalau nafsu nafsu setan .HAHAHA tp hakikat nye aku ponn setan jugakk coz aku kcau dyeorng .HAHAHA . wahh penat pon da hilang .jam kakiku suda menunjukkan suda pukol 11.50 pm .aku dan kawan2 aku teros berlari mnuju segget untok melihat firework .HAHA .jam suda ponn pukol 12 tepat .aku lihat warna warni bunga api bertaburan di kaki langit bersama kupu kupu malam.haha .penat jgakk .tp tak pe puas hatiku dpat melihat keindahan mlam tahun baru .lpas je aku tngok sume to aku lepak di kaki jalan .aku lihat satu kumpulan india sedang mabok .biase lahh .korang macm x kenal je klau india mabok cm ner .komfom huru hara .brterabur .HAHAHA .tp x pe 1 malaysia kan .sume aku x kesah dyeorng mau buat ape.HAHA .lantak dyeorng lahh nak buat ape ponn .aku x kesah .yg penting diri aku ade bersame kawan kawan aku .sekumpulan mat mat rempit membuat highwayy di dpan bngunan city square.bermacam2 motor aku lihat .ade yg laju n ade yg lembab ade yg pacak ,ade yg spin .nak dkatekan brmacam2 style lahh dyeorng buat .HAHA penat jugak aku tngok gelagat aksi aksi dyeorng. jam suda mnunjukkan  pukol 2 pagi mataku sudaa rabak ditiup angin malam .aku dan kawan kawan aku pon da x tau nak wat ape ,nak mnuju ke mane ,aduhh lepak sehh badan .ape lagi aku dan kawan kawan aku mmbuat kputusan untok balik rumahh .sejokk pada mlam tosangat teruja hingga menusuk tulang temulangku .huh .jalan x putus putus dengan kesesakkan kereta untok menuju dan pulang ke n blik dri bndar .sepanjang perjalan pulang mataku dipancar oleh sinaran lampu kereta yang berwarna warni seakan warna warna pelangi ,sampai saje umah .aku teros tydo.lega hatiku suda smpai dirumahh .dan brakhir lahh crita kedai kopi aku pd tahun 2010 neyy .aku da x larat nak cite lagi .penatt .;) .

No comments:

Post a Comment

married with desy

married with desy
Daisypath Anniversary tickers

adik kesayangan aku

adik kesayangan aku